Skip to main content

Etelä-Sudanin ruokaturvattomuus on tällä hetkellä korkeimmalla tasolla sitten maan itsenäistymisen vuonna 2011

Nälkäisten määrä on vähentynyt, kun humanitaarista hätäapua on lisätty merkittävästi. Tilanne on kuitenkin yhä erittäin vakava koko maassa, sillä ihmisiä, joiden on vaikea löytää tarpeeksi ruokaa päivittäin on noussut 6 miljoonaan.

Entisissä Unityn ja Jonglein osavaltioissa yhteensä 45 000 ihmistä elää edelleen katastrofaalisissa oloissa ja heitä uhkaa nälänhätä, jos humanitaarista apua ei jatketa.

Vaikka WFP:lle on tehty anteliaita lahjoituksia, järjestö tarvitsee vielä 114 miljoonaa euroa voidakseen tarjota ruoka- ja ravitsemusavustusta elokuusta 2017 tammikuuhun 2018 asti.

4,8 miljoonaa
sai vuonna 2017 apua WFP:ltä
1,9 miljoonaa
ihmistä joutui muuttamaan Etelä-Sudanin sisällä konfliktien vuoksi vuonna 2017
2 miljoonaa
eteläsudanilaista on paennut naapurimaihin vuoden 2013 jälkeen

Mitä Maailman ruokaohjelma tekee vastatakseen Etelä-Sudanin kriisiin

 • Ruoka-avustus

  WFP ja sen yhteistyökumppanit ovat jatkaneet nopeiden toiminnan ryhmien käyttämistä ja hyödyntäneet mahdollisuudet tavoittaa apua tarvitsevat ihmiset. Siitä lähtien kun integroitu nopean toiminnan mekanismi (IRRM) otettiin käyttöön, ryhmiä on lähetetty yli 400 kenttätehtävään Etelä-Sudanissa. Näiden yhteisten kriisiryhmien avulla WFP tavoittaa kuukaudessa 500 000 ihmistä alueilla, joihin pääsee vain ilmateitse.
 • Käteissiirrot

  WFP on käyttänyt yli vuoden ajan käteissiirtoja, joiden avulla ihmiset voivat ostaa valitsemaansa ruokaa paikallisilta kauppiailta ja samalla vahvistaa paikallista taloutta. Aloimme tarjota rahaa kotiseudultaan siirtymään joutuneille ihmisille Juban suojelualueella ja Mingkaman-asutusalueella. Vuonna 2016 laajensimme kuponkijärjestelmän kattamaan myös Bahr el Ghazalin alueen.
 • Kouluruoka

  Kouluruoka tukee terveellistä ja tuottavaa oppimisympäristöä lapsille. Alueilla, joissa WFP on tarjonnut kouluruokaa Etelä-Sudanissa, poikien ilmoittautumis- ja läsnäololuvut ovat kasvaneet keskimäärin 40 prosentista 93 prosenttiin ja tyttöjen 30 prosentista 86 prosenttiin. WFP pyrkii auttamaan yli 200 000 lasta kouluruoalla ja kotiin vietävällä ruoka-annoksella, joiden avulla tyttöjä kannustetaan käymään koulua.
 • Ravitsemus

  WFP ja UNICEF ovat jatkaneet menestyksekästä yhteistyötään tehostaakseen ravitsemusapua Etelä-Sudanissa. WFP on tarjonnut hoitoa aliravituille lapsille, raskaana oleville naisille ja imettäville äideille sekä kouluttanut yhteisöihin ravitsemusvapaaehtoisia. Tuemme jatkossakin vapaaehtoistyötä yli 12 000 yhteisön ravitsemusvapaaehtoisen avulla koko Etelä-Sudanissa.

Miten sinä voit auttaa?

Perheet Etelä-Sudanissa tarvitsevat ruokaa epätoivoisesti. Niissä osissa maata, jossa nälänhätä on jo julistettu 100 000 ihmistä on nälkäkuoleman partaalla. Jos emme toimi tänään, saatamme olla jo liian myöhässä. Tee lahjoitus tänään.