Skip to main content

Viimeaikaiset väkivaltaisuudet Myanmarin pohjoisosassa Rakhinen osavaltiossa ovat johtaneet siihen, että merkittävä osa alueen väestöstä on joutunut siirtymään sekä maan sisällä että rajan yli Bangladeshiin.

Sadattuhannet ihmiset ovat löytäneet turvapaikan Cox’s Bazarin alueella Bangladeshissa sijaitsevista tilapäisasutuksista, joissa he elävät erittäin vaarallisissa ja huonoissa olosuhteissa.

YK:n World Food Programme (WFP) tarjoaa apua yhdessä paikallisten ja kansainvälisten kumppaneiden kanssa ihmisille, jotka saapuvat Bangladeshiin Myanmarista. Pakolaisille tarjotaan leirille saapuessa energiakeksejä. Asetuttuaan leirille pakolaiset saavat kahden viikon välein 25 kg annoksen riisiä, joka on laskettu viiden hengen perheelle.

WFP laajentaa sähköisten kuponkien ohjelmaansa, jotta kaikki Cox's Bazariin saapuvat pakolaiset voisivat kuulua siihen. Ruokakupongit johtavat ravinteikkaampiin ruokavalioihin, voimaannuttavat naisia sekä ovat hyvä investointi, sillä kupongit kustantavat vähemmän kuin ruoanjakelu. Samalla kuponkien hyödyntäminen vahvistaa myös paikallista taloutta. 

WFP on erityisen huolissaan naisten ja lasten terveydestä. He saapuvat leirille nälkäisinä ja aliravittuina oltuaan liikkeellä useita päiviä. WFP tarjoaa heille ravitsemustukea.

Uusi tutkimus, jonka UNICEF, Action Contre la Faim, Pelastakaa lapset, YK:n pakolaisjärjestö ja WFP tuottivat yhdessä, osoittaa, että Kutupalongin pakolaisleirin virheravitsemustasot ovat hälyttävällä asteella. Alustavat löydökset osoittavat, että yksi neljästä rohingya-lapsesta kärsii virheravitsemuksesta. Tämä on enemmän kuin aiemmin ajateltiin.  

WFP:n aputoimet Myanmarissa ovat häiriytyneet pahasti.  

882 000
myanmarilaista pakolaista on saanut riisiä WFP:ltä Bangladeshissa
196 miljoonaa euroa
tarvitaan, jotta rahoitus riittäisi konfliktin uhrien ja muiden haavoittuvien yhteisöjen jäsenien auttamiseen joulukuuhun 2018 saakka
24 %
Kutupalongin pakolaisleirin rohingya-lapsista on virheravittuja

Mitä YK:n World Food Programme tekee auttaakseen Myanmarin pakolaisia Bangladeshissa

  • Ruoka-avustus

    Tammikuun 2018 alkuun mennessä 882 000 ihmistä oli vastaanottanut ruokaa WFP:ltä. Kahden viikon ruoka-annos, joka riittää viiden hengeen perhelle, sisältää 25 kg riisiä, 4 kg linssejä sekä öljyä. 90 000 ihmistä on mukana WFP:n sähköisten kuponkien ohjelmassa. Ohjelmaan kuuluvat saavat kuukausittain rahasumman debit-kortille. Korttia voi käyttää alueen tietyissä kaupoissa, joissa voi ostaa 19 erilaista ruokaa, mukaan lukien riisiä, linssejä, tuoreita vihanneksia, kananmunia ja kuivattua kalaa.
  • Ravitsemus

    WFP tarjoaa ravintotukea yhteensä 140 000 alle viisivuotiaalle lapselle ja imettävälle tai raskaana olevalle äidille, jotta huolestuttavat virheravitsemustilastot saataisiin kääntymään parempaan suuntaan.

Miten sinä voit auttaa?

Lahjoita jo tänään ja auta meitä tarjoamaan elintärkeää ravintoa perheille, jotka sitä eniten tarvitsevat.