Skip to main content

Nälkäkriisin pahetessa konfliktin runtelemalla Kasain alueella Kongon demokraattisessa tasavallassa  3,2 miljoonalla ihmisellä, eli neljäsosalla väestöstä, ei ole riittävästi kohtuuhintaista ja ravitsevaa ruokaa.

Eniten kärsineissä yhteisöissä yhdeksän kymmenestä ihmisestä on ruokaturvattomia, ja puolet vakavasti ruokaturvattomia.  Global Acute Malnutrition -indeksin alle 5-vuotiaiden lasten virheravitsemuksen taso on noussut 14 prosenttiin, mikä on selvästi 10 prosentin kriittisen raja-arvon yläpuolella.

Konfliktin puhjettua elokuussa 2016 arviolta 1,4 miljoonaa ihmistä on joutunut siirtymään alueella tai pakenemaan naapurimaahan Angolaan.

Useimmat maansisäiset pakolaisperheet ovat nyt menettäneet kaksi peräkkäistä istutuskautta. Monet haavoittuvaisemmassa asemassa olevat syövät vähemmän kuin aterian päivässä. Päivän ainoa ateria koostuu yleensä vain maniokin juurista ja lehdistä, jotka eivät sisällä proteiinia, vitamiineja tai mineraaleja. Pakolaisten käyttämiä selviytymiskeinoja ovat kerjääminen, prostituutio ja istutettaviksi tarkoitettujen siementen syöminen.

3,2 miljoonaa
ihmistä kärsii vakavasta ruokaturvattomuudesta
14 %
lapsista kärsii Global Acute Malnutrition -indeksin mukaan virheravitsemuksesta
115 miljoonaa euroa
tarvitaan avun tarjoamiseen vuoden 2018 puoliväliin asti

Mitä Maailman ruokaohjelma tekee vastatakseen Kasain kriisiin

  • Ruoka-avustus

    WFP tarjoaa täysimääräistä ruoka-apua (viljoja, palkokasveja, kasviöljyä ja suolaa) erityisen haavoittuvaisessa asemassa oleville perheille.
  • Ravitsemus

    WFP jakaa ravintopitoisia erityisruokia ehkäistäkseen pikkulasten, raskaana olevien naisten ja imettävien äitien virheravitsemusta.
  • Humanitaarinen lentopalvelu (UNHAS)

    Jotta Kasain alueen valtaviin humanitaarisiin tarpeisiin saataisiin vastattua, UNHAS Kongon demokraattisessa tasavallassa on lisännyt toimintaansa. UNHAS auttaa pääsemään alueille, jotka eivät muuten olisi saavutettavissa. Lentokoneita ja helikoptereja on valmiudessa Kanangassa, jotta kaikkein haavoituvimmassa asemassa olevat ihmiset saataisiin tavoitettua nopeasti.

Miten sinä voit auttaa?

Lahjoita tänään ja auta saamaan elintärkeää ravintoa perheille, jotka sitä eniten tarvitsevat.

Miksi minusta tuli Maailman ruokaohjelman autonkuljettaja

Chantal Matiko työskentelee auonkuljettana Kongon demokraattisessa tasavallassa