Skip to main content

Bornon, Yoben ja Adamawan osavaltioissa Koillis-Nigeriassa Boko Haramin väkivaltaisuudet vaikuttavat miljoonien ihmisten elämään ja toimeentuloon. Yli viittä miljoonaa ihmistä uhkaa nälänhätä, ja 450 000 lasta on vakavasti virheravittuja. Väkivalta ja turvattomuus ovat johtaneet ihmisten joukkomuuttoon. Heistä 1,62 miljoonaa asuu pakolaisleireillä tai vastaanottavissa yhteisöissä Nigeriassa, ja kymmenet tuhannet ihmiset etsivät turvapaikkaa naapurimaista, kuten Kamerunista, Tšadista ja Nigeristä. Monet maasta lähteneet alkavat palata takaisin ja tarvitsevat ruokaa ja suojaa.

Viime kuukausina Nigerian hallituksen ja humanitaarisen yhteisön, Maailman ruokaohjelma (WFP) mukaan lukien, yhteiset ponnistelut ovat onnistuneet torjumaan nälänhätää ja vakauttamaan epävakaata tilannetta. Humanitaaristen tarpeiden odotetaan kuitenkin pysyvän korkeina vuoteen 2018 asti. Rahoitusta tarvitaan edelleen välitöntä apua ja pidemmän aikavälin elvytys- ja kehitysohjelmia varten.

5,2 miljoonaa
ihmistä uhkaa nälänhätä Koillis-Nigeriassa
1,62 miljoonaa
maansisäistä pakolaista Bornon, Yoben ja Adawaman osavaltioissa
7 miljoonaa
ihmistä tarvitsee ruoka-avustusta Nigeriassa, Kamerunissa, Tšadissa ja Nigerissä

Mitä Maailman ruokaohjelma tekee vastatakseen Nigerian kriisiin

 • Ruoka-avustus

  Vuoden 2017 aikana WFP on jakanut ruokaa ja käteisapua (mukaan lukien matkapuhelimella tehtävät käteissiirrot) yli miljoonalle ihmiselle kuukausittain pahiten kriisistä kärsivissä osavaltioissa Yobessa, Adamawassa ja Bornossa. Apua saavat ovat leireillä asuvia maan sisäisiä pakolaisia, vastaanottavien yhteisöjen jäseniä sekä ihmisiä, jotka palaavat kotiin kuukausien pakolaisuuden jälkeen.
 • Ravitsemus

  WFP tarjoaa erityistä ravintopitoista ruokaa lapsille ja raskaana oleville sekä imettäville naisille. Maidugurin maansisäisten pakolaisten leireillä, Bornon osavaltiossa, tehdyt tutkimukset osoittavat virheravitsemuksen vähentyneen huomattavasti. Syrjäisillä alueilla virheravitsemusta esiintyy kuitenkin yhä paljon.
 • Kestokyky

  Yhteistyössä Nigerian hallinnon ja muiden yhteistyötahojen kanssa WFP kehittää erilaisia strategioita, joissa yhdistyy lyhyen- ja pitkäntähtäimen toimipiteet, jotka tähtäävät ihmisten kestokyvyn parantamiseen.
 • Logistiikka ja hätäviestintäpalvelut

  WFP tukee Koillis-Nigerian humanitaarista yhteisöä käsittelemään tärkeimpiä logistiikan ja viestintäpalveluiden puutteita, muun muassa lisäämällä varastotilaa keskeisillä toiminta-alueilla.
 • YK:n humanitaarinen lentopalvelu (UNHAS)

  WFP tarjoaa turvallisia ja luotettavia lentokuljetuksia humanitaariselle yhteisölle Kamerunissa, Tšadissa, Nigerissä ja Nigeriassa. Tähän sisältyy helikopterien käyttö elintärkeän avustuksen, kuten henkilökunnan, lääkkeiden, rokotteiden, käyttövalmiin ravintopitoisen erikoisruoan, kuljettamiseen vaikeasti tavoitettaville ja syrjäisille alueille.

Pahoinpidellyt muttei murretut 

Boko Haramin väkivaltaa paenneet

Miten sinä voit auttaa?

Auta pelastamaan kriisin keskellä eläviä ihmisiä. Tälläkin hetkellä lukuisat perheet, jotka elävät Nigerian, Nigerin, Kameronin ja Tšadin kaltaisissa maissa, ovat riippuvaisia WFP:n tarjoamasta ruoasta. Rahoituksemme on kuitenkin niukkaa, ryhdy auttamaan tänään.