Skip to main content

Viimeaikaiset väkivaltaisuudet Myanmarin pohjoisosassa Rakhinen osavaltiossa ovat johtaneet siihen, että merkittävä osa alueen väestöstä on joutunut siirtymään sekä maan sisällä että rajan yli Bangladeshiin.

Sadattuhannet ihmiset ovat löytäneet turvapaikan Cox’s Bazarin alueella Bangladeshissa sijaitsevista tilapäisasutuksista, joissa he elävät erittäin vaarallisissa ja huonoissa olosuhteissa.

YK:n World Food Programme (WFP) tarjoaa yhdessä paikallisten ja kansainvälisten kumppaneiden kanssa elintärkeää avustusta Rohingya-pakolaisille. Ihmisille tarjotaan leirille saapuessa korkean energiapitoisuuden keksejä. Asetuttuaan leirille pakolaiset saavat kahden viikon välein ruoka-avustusta sekä sähköisiä maksukuponkeja, joilla he voivat ostaa ruokaa WFP:n tukemilta vähittäismyyjiltä.

WFP laajentaa sähköisten kuponkien ohjelmaansa, jotta kaikki Cox's Bazariin saapuvat pakolaiset voisivat kuulua siihen. Ruokakupongit johtavat ravinteikkaampiin ruokavalioihin, voimaannuttavat naisia, ja ovat hyvä investointi, sillä kupongit maksavat WFP:lle vähemmän kuin ruoanjakelu. Kuponkien hyödyntäminen tukee myös paikallista taloutta. 

Pakolaisleireillä on vallinnut hälyttävän korkeat virheravitsemusluvut, mutta ravitsemusohjelmien avulla virheravitsemuksesta kärsivien Rohingya-lasten osuus on onnistuttu laskemaan 12 prosenttiin. 

WFP:n ravitsemusohjelmien kautta on avustettu 253 000 alle viisivuotiasta lasta sekä raskaana olevaa ja imettävää äitiä.

Huhtikuuhun 2019 mennessä WFP tarvitsee 19,4 miljoonaa euroa tukemaan konfliktista kärsineitä ihmisiä ja muita haavoittuvaisessa asemassa olevia yhteisöjä. 

 

866 000
Myanmarista paennutta ihmistä on saanut WFP:ltä ruoka-avustusta Bangladeshissä
96 miljoonaa euroa
tarvitaan, jotta rahoitus riittäisi konfliktin uhrien ja muiden haavoittuvien yhteisöjen jäsenien auttamiseen tammikuuhun 2019 saakka
201 245
alle viisivuotiasta lasta sekä raskaana olevaa ja imettävää äitiä on saanut ravitsemustukea lisäravinto-ohjelmien kautta

Mitä YK:n World Food Programme tekee auttaakseen Myanmarin pakolaisia Bangladeshissa

  • Ruoka-avustus

    Lokakuun 2018 jälkeen 884 000 ihmistä oli vastaanottanut ruokaa WFP:ltä. Kahden viikon ruoka-annos, joka riittää kolmen hengen talouksille, sisältää 30 kg riisiä, 9 kg palkokasveja sekä 3 litraa öljyä. 210 000 ihmistä on mukana WFP:n sähköisten kuponkien ohjelmassa. Ohjelmaan kuuluvat saavat kuukausittain rahasumman debit-kortille. Korttia voi käyttää alueen tietyissä kaupoissa, joissa voi ostaa 18 erilaista ruokaa, mukaan lukien riisiä, linssejä, tuoreita vihanneksia, kananmunia ja kuivattua kalaa.
  • Ravitsemus

    Taistellakseen hälyttävän korkeita virheravitsemuslukuja vastaan, WFP tarjoaa ravitsemustukea 235 000 ihmiselle, joihin kuuluu alle viisivuotiaita lapsia sekä imettäviä ja raskaana olevia äitejä.

Miten sinä voit auttaa?

Lahjoita jo tänään ja auta meitä tarjoamaan elintärkeää ravintoa perheille, jotka sitä eniten tarvitsevat.